MACRO FOTOGRAFIE

Je ziet de mooie foto's weer voorbijkomen, van prachtige paddenstoelen die met een macrolens of voorzetlens zijn gemaakt. Een heel boeiend onderdeel van de fotografie is de MACRO fotografie, waarbij je objecten van dichtbij fotografeert met heel veel detail. De Macro fotografie is een wereld op zich. Een heel nieuw speelveld als je je erin gaat verdiepen. Met je camera op pad om plaatjes te schieten van “een mini universum”. Om deze prachtige beelden te maken zijn een aantal onderdelen wel essentieel. Je kunt kiezen voor een speciale voorzetlens op je huidige lens, waardoor je dichter bij je object kunt komen. Je kunt ook kiezen voor een speciale macro lens. Een statief is een veel gevallen noodzakelijk, en om bijvoorbeeld die mooie verlichting op een paddenstoel te krijgen, kun je een klein led lampje gebruiken. We hebben een aantal mooie aanbiedingen op een rij gezet om je macro fotografie uitrusting extra interessant te maken.  

ALLE TOEBEHOREN OP EEN RIJ

GREEN CLOSE-UP MACRO LENZEN

Hoe gebruik je MACRO voorzetlenzen?Het is heel leuk om gebruik te maken van de macro voorzet lenzen om nog dichterbij te fotograferen. Zeker in de herfst is er veel te fotograferen zoals paddenstoelen en bijvoorbeeld spinnen in hun web.
Let even op dat je een of twee diafragma stops hanteert om een betere rand scherpte te verkrijgen! Voor het scherp stellen is het handig om met de camera zelf naar voren of achteren te bewegen totdat je de scherpte er in ziet vallen, je kunt dan ook je autofocus op "M" manual zetten zodat je de afstand vast zet en de compositie kan wijzigen.

GREEN CLOSE-UP MACRO LENZEN

Sigma 105mm F/2.8 EX DG Macro OS HSM voor Canon en Nikon

Medium telelens macrolens met groot diafragma
Met deze middelgrote telefoto macrolens kunt u op gepaste afstand van onderwerpen blijven terwijl u toch close-up foto's maakt. Aangezien de werkafstand op de dichtstbijzijnde scherpstelpositie 142 mm is, hebben schaduwen van de lens en de camera geen invloed op de fotografie, waardoor het geschikt is voor het maken van foto's van onderwerpen, zoals bloemen, onder natuurlijke lichtomstandigheden. In vergelijking met de Sigma 50 mm en 70 mm macrolenzen kunnen de hoofdonderwerpen worden gedefinieerd met perfect egale en onscherpe achtergronden.

SIGMA 105mm MACRO voor Canon en Nikon

OLYMPUS 30mm en 60mm Macro lenzen

Geef uw macrofotografie een creatieve boost. Deze lenzen van topkwaliteit leveren intense beeldvergrotingen, het hoogst mogelijke voor een macrolens van deze klasse. Tegelijkertijd blijft de beeldkwaliteit helder en gedetailleerd, voor prachtige vervagingseffecten en zachte bokeh. Met een zeer dichte werkafstand kunt u een expressieve macro vastleggen die met het blote oog niet te zien.

OLYMPUS 30mm en 60mm Macro lenzen

SIRUI CARBON STATIEF “Traveler 5C

Dit statief heeft een laag gewicht (850 gram) maar kan tot 4 kg belast worden.
Voorzien van een bal panoramakop.voor 360 graden fotografie
Maximum hoogte 138 cm
Verstelbare statief poten 5 delig.
Minimum voor macro fotografie 12cm
Statief ingeklapte hoogte is 33 cm

SIRUI CARBON STATIEF “Traveler 5C

METZ LED LAMP voor Macro fotografie

De Metz mecalight LED-72 smart is een led video licht voor bijvoorbeeld je telefoon of tablet. Heel eenvoudig aan te sluiten d.m.v. de plug die in de koptelefoon uitgang. 
Bijgeleverd is een USB-kabel om de lamp op te laden. Met 3 verschillende functies normaal, gedimt en knipperend licht.

METZ LED LAMP voor Macro fotografie

 

ALLE TOEBEHOREN OP EEN RIJ