Web Analytics
Menu
Your Cart
Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.
De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd worden.

We zijn weer gestart met onze workshops!

De Corona voorzorg maatregelen voor onze workshops zijn als volgt:

- Niet meer dan 6 deelnemers per sessie.
- Tussenruimte cursisten 1.5 mtr.
- Gescheiden d.m.v. plexiglas. 
- Op tijd aanwezig waardoor geen wachttijd start cursus

Wij bieden:

Basis workshop - ”een goed begin”.
Vervolg workshop - “van basis naar beter”.
 

Basis workshop – "Een goed begin"
Vroeger was een automatische camera een fototoestel voor mensen die geen belangstelling hadden voor fototechniek, mensen die alleen maar klein en gemakkelijk wilden. Hoewel camera's kleiner zijn dan ooit tevoren, nemen de mogelijkheden alsmaar toe. Vaak kunnen digitale camera's veel meer dan de bezitter eigenlijk beseft. Voor vrijetijdsfotografen die dat ook gemerkt hebben, start Foto De Bock een serie workshops voor consumenten die hun digitale camera veel beter willen leren kennen. Deze basiscursus leert u uw camera beter kennen en geeft u een goed inzicht van de vele mogelijkheden.

Geen ervaring vereist
Om aan de basisworkshop te kunnen deelnemen hoeft u niets van fotografie af te weten. Tijdens de workshops van Foto De Bock leert u met uw toestel in de hand stap-voor-stap hoe u nog mooiere foto's maakt. De camera wordt in een logische volgorde uitgelegd, waardoor u uw kennis langzaam uitbreidt. Alle informatie is duidelijk en makkelijk te begrijpen. De uitgebreide functies worden begeleid met voorbeeldfoto's uit de praktijk, gemaakt met een gewone consumenten camera. De theorie wordt afgewisseld met korte opdrachten om uw nieuwe kennis direct in de praktijk te brengen. Dankzij de kleine groepen kan er veel aandacht besteed worden aan persoonlijke vragen. Zo wordt u extra goed geholpen bij het begrijpen van uw camera.

Vervolg workshop – "Van basis naar beter"
Na de basis workshop was veel vraag naar een vervolg. Nu is dan eindelijk hier de workshop die dieper ingaat op de camera. De cursus is voor systeem en reflexcamera's en is geschikt voor iedereen die in het bezit is van de nodige basiskennis over het gebruik van een camera. Tijdens de workshop wordt veel aandacht besteed aan het in de praktijk toepassen van uw nieuw verkregen kennis. Door oefeningen krijgt u een beter beeld bij de stof en ziet u meer over de vele mogelijkheden in fotografie.

Interessante inhoud
De cursus bestaat uit drie delen aanvang  09:30 tot 12:00,  Elke cursus dag worden nieuwe onderwerpen besproken.
Tijdens het eerste deel wordt de lens en alles wat daarmee te maken heeft behandeld. Er wordt antwoord gegeven op de vraag 'Waarom zijn de foto's van een camera eigenlijk beter dan de foto's gemaakt met een smartphone?'. U zult leren over de werking, het bereik en de lichtsterkte van de lens. Ook leert u zoom goed te gebruiken, krijgt u uitleg over perspectief en scherptediepte, en wordt ingegaan op de pop-up flitser.

Gedurende de tweede cursusdag staat techniek en gebruik van de camera centraal. U krijgt uitleg over diafragma en sluitertijd en leert over de werking van autofocus en scherpstelling. Daarbovenop komt u meer te weten over de automatische voor instellingen van uw camera en over de geheugenkaart.

Ten slotte wordt op de derde dag het fotograferen zelf behandeld. U leert over de creatieve filters en er wordt veel aandacht besteed aan compositie, waardoor u van 'gewone' onderwerpen bijzondere foto's kunt maken. Ook krijgt u tips over het correct verwerken van uw prachtige opnames tot fotoalbums of wanddecoraties.

Velen gingen u al voor
Bij voorgaande cursisten viel de workshop erg in de smaak. De workshop kreeg als cijfer een 8,0 en heel veel positieve reacties. Een paar reacties van zeer tevreden cursisten waren: "Ik vind het echt een goede, nuttige training. Ik vond de persoonlijke aandacht erg fijn en met de kleine groep is het ook prettig." "Alles was goed en duidelijk. We konden alles vragen en kregen een goed antwoord. Ga zo door!" "Nuttige cursus en veel bijgeleerd van de mogelijkheden van mijn camera." "Camerafuncties werden leuk en interessant in begrijpbare Jip en Janneke taal uiteengezet. Enthousiasme van de trainer werkt aanstekelijk  en beweegt je op een aanstekelijke manier om zo snel mogelijk te beginnen." "Hartelijk dank voor alle tips en de leerzame workshop. Eindelijk mooie foto's maken met mijn camera!"

Meer dan 60% van de cursisten gaf achteraf aan interesse te hebben in een eventuele vervolgcursus. Bij de meesten ging het hierbij over interesse in macro- en portretfotografie, maar ook vele andere onderwerpen, zoals o.a. natuurfotografie, kwamen langs.

Iedereen is welkom
Iedereen kan zich inschrijven voor de workshops bij Foto De Bock, ook diegenen die een digitale camera elders hebben aangeschaft. De kosten voor deelname aan de volledige driedelige workshop bedragen € 75,00. 

Vervolg workshop – "Betere flits opnamen"
Deze workshop is geheel gericht op het maken van foto's met flitslicht. Velen vinden de flitsfoto's vaak niet natuurlijk of hinderlijk en vinden de techniek te moeilijk. Toch kan een foto gemaakt met de flitser een groot verschil maken in de opname kwaliteit. In deze cursus gaan we dieper in de techniek ook met de flitser los van de camera met praktijk voorbeelden. U moet dan denken aan portret foto's, product foto's en macro foto's

De workshops worden gegeven in de fotostudio van onze winkel aan de Kruisweg op de volgende dagen:

Workshop 13-a – VOL
Basis workshop – "Een goed begin"
Deel 1 vrijdagmiddag 13 nov. 14:30  t/m 17.00 uur    
Deel 2 vrijdagmiddag 20 nov  14:30  t/m 17.00 uur      
Deel 3 vrijdagmiddag 27 nov 14:30  t/m 17.00 uur

Workshop 13-b – BOEKEN
Basis workshop – "Een goed begin"       
Deel 1 zaterdagochtend 14 nov.  09:30  t/m 12.00 uur   
Deel 2 zaterdagochtend 21 nov.  09:30  t/m 12.00 uur 
Deel 3 zaterdagochtend 28 nov . 09:30  t/m 12.00 uurGebonden werkboek 44 pag full color € 39,95

 

Inschrijven nieuwsbrief

×
Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, events en de laatste aanbiedingen. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en mis niks !

* E-mail:

* Voornaam:

* Achternaam: